青商講兩句 — — Cheryl Yeung 楊潔盈

Updated: Sep 10, 2018

相信大家都開始感受到今年由副會長楊潔盈 (Cheryl)主理的「赤子心之生命協奏曲」,她今年同時負責總會亞太大會期中一個籌委成員,加上工作及今年舉行婚禮,在青商路上又會有甚麼得著?以下不妨由交由Cheryl方享。

「我覺得我有個好parter — — 社會發展董事周燕妮 (Jennifer),因為我忙aspac既時候有佢幫手,而且大家既目標一致。好多時話左俾佢聽既野,都會主動聯絡。」她更多謝會長肯使用她們的意見及協助尋找嘉賓。

另一方面,Cheryl提及:「Onto Aspac上好辛苦,但多左好2個好朋友,呢d經歷亦可以講好耐。同有d總會既仔細,青商禮儀係加深左,同互相幫助,執生既做法,亦見識到勁人,例如Past NP Brian以及NIPP Teresa諗嘢細緻度好強。」見識過後,更令她發現仲有好多地方可以增加經驗,學習把活動安排更細緻。

對於私人事及JC事分配上,,Cheryl認為最重要還是都學識分配時間,星期一至五就處理JC事務,星期六,日就陪下男朋友同朋友。




68 views0 comments